Препарати за отпушване на канал

Препаратите за почистване на канали са потребителски продукт или средство, което отпушва  канализационни тръби или помага да се предотврати появата на запушена канализацията, терминът  може да се отнася и до химикали, които са предназначени за същата дейност. Тези химикали за  отпушване на канали могат да бъдат класифицирани в три категории, в съответствие с  предназначението им.

 Ако един канал на мивка, тоалетна, вана или душ е запушен първият избор обикновено е да се  потърси някакъв препарат за отпушване и почистване, който може да премахне меки прегради, като  например коса или разтворими органични вещества, които се натрупват близо по вътрешните стени на  канализацията. Всички препарати и химикали за почистване на канали, са предназначени за тази  цел.

 Ако имате запушен канал и искате да закупите препарат с който да отпушите канала е добре преди  да го закупите да прочетете упътването, за да видите дали ще ви свърши работа. Ако в състава му  има сода каустик, той не е подходящ за кухненски мивки, защото не разгражда мазнините а ги  превръща в сапун, но ако канала на ваната или душа са запушени, то содата каустик е за тази цел.  На тази връзка ще намерите препарат за отпушване на канал. Всеки тип препарат за почистване на  канали има своите предимства, недостатъци, и съображения за сигурност, както споменахме по-горе.

Препаратите могат да бъдат в твърда или течна форма, които са лесно достъпни чрез магазинната  мрежа, въпреки че някои от тях са предназначени за ползване от лицензирани фирми, поради  спецификата им на употреба, и да се предпази околната среда от замърсяване. Алкалните препарати  почистващи каналите са на разположение в твърдо или течно състояние, а киселинните обикновено са  в течна форма.

Алкалните химикали за отпушване съдържат натриев хидрооксид и някои от тях може да съдържат  калиев хидрооксид. Те могат да се продават в течна или твърда форма. Течни форми на корозивни  алкални химикали за отпушване на канали може да съдържат NaOCl натриев хипохлорит (белина),  натриев хидроксид (луга), или калиев хидрооксид (сода каустик) в концентрации до 50 на сто.
Тези препарати са предимно за профилактична дейност на канализацията, защото при запушен канал и  особено ако запушването е навътре в канала, химикала трудно достига до проблема и не може да го  отпуши. Нашата компания е специализирана в отпушването на каналите и сме на ваше разположение,  ако не можете да се справите сами!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *