Разказ за отпушване на канали в София

Наш колега в отпушването на канали от София ни разказа как преди 6 месеца си е купил нова за  него, но иначе втора ръка машина за отпушване. Един друг водопроводчик се забъркал във  финансови проблеми и имал спешна нужда от 1500 лева. Тогава колегата ни закупил неговата машина  за отпушване на канали, която идвала с спирали Ф 22мм с дължина 36 метра на макара, и още 20 м  метра спирали Ф 16мм на вторичната макара, като първия и втория комплект били с комплект  накрайници.

Купил тази допълнителна техника, тъй като до този момент имал серия от обаждания за отпушване  на канали София, но неговата машина не свършила работата. Заради несполучливите отпушвания на  канали той обмислял закупването на нова машина, но това което го спирало било, че всеки път  като се завърти наоколо в неговия сервиз си мислил, че се нуждае да закупи някаква нова  екипировка за отпушване на канали. Освен това той бил инвестирал доста повече средства в  техника за отпушване отколкото във всички останали видове инструменти нужни на професионалният  водопроводчик. Но получавайки тази невероятна оферта от 1500 лв., просто нямало как да откаже  да я закупи.

Както и да е, от момента в който я взел, я използвал на един адрес в София, където успял  безпроблемно да отпуши запушеният канал, и си мислел, че именно това е, от което е имал нужда.  За съжаление след първото и използване, от там нататък в продължение на 6 месеца нямал никаква  нужда от нея. Но най-накрая дошло обаждане за запушен канал, при отпушването, на който щяло да  му се наложи да използва новата машина. Обаждането дошло от негов приятел водопроводчик, който  нямал нужното оборудване за отпушване на канали. Оказало се, че проблемният канал в София е  затлачен с мазнини, изливани в него през дълъг период от време. Нашият човек нямал колега,  който да му разясни как точно се работи с новата техника за отпушване, но това не го спряло да  се научи сам, и след като си изяснил как точно се работи с нея, можел смело да твърди, че  машината е невероятна за почистване на канали от мазнини. Другото, което го безпокояло било  това, че винаги се плашел от това отпушването на канала да става отвътре, тоест в самата къща,  тъй като може да се получи голяма мръсотия в къщата на клиента, но това не се случило. Канала  на къщата бил отпушен сполучливо, а малкото мръсотия от канала, която се била насъбрала била  почистена със струя вода.

Като заключение, колегата водопроводчик разказва, че преди време страхът му от отпушване на  по-големи канали в София бил, че ще направи просто една дупка през мазнините и няма да може да  ги почисти от вътрешността на канала. Сега обаче с новата машина отпушването на по-големи  канали в столицата изглеждало като една много лесна работа.

2 мнения по „Разказ за отпушване на канали в София

  1. Здравейте, търся да закупя машина за отпушване на канали втора употреба, бихте ли ми дали някакъв съвет откъде да намеря?

    • Здравейте, провери в ибей, там можеш да намериш, тук в бг се намира, но много рядко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *