Истории от нашата практика

майсторЛюбопитни случки за отпушване на канали в София

Преди години ни се обади клиент от крайните квартали на София, да отпушим канала в къщата в която живее, каза ни за ориентир че, в двора има два големи бора. Когато екипът за отпушване на канали се озова на адреса, установи че, в двора има събирателна шахта с два входа /от къщата и от двора/ и един изход към улицата. Запушването беше от къщата до шахтата. При клиента имаше и строителни работници от малцинството, които наблюдаваха, като започнахме работата си. Свършихме си работата и си тръгнахме. На другия ден същия клиент се обади и започна да се кара че, не сме си свършили работа, а сме взели пари, и така воят беше голям. Отивайки отново при него, майсторът по отпушване на канали влезе в шахтата и погледна в канала който отпушихме, излезе от нея и го попита: Ти вчера на строителните работници плати ли? Той се смути, но като се окопити почна да вика – всичко съм им платил… – Майстора отговори, че не му вярва, и като влезе отново в шахтата бръкна в канала и извади тапата която му беше сложена…….

тапа за каналДруг клиент в София /в район Орион/ ни извика да отпушим уличния канала, изграден на частни начала /не приет от вик дружеството/. Канала не беше на голяма дълбочина но завършваше в по-дълбока шахта, а от там чупеше към жилищен блок, зад който беше уличната канализация. Запушването беше сложно, но въпреки това след няколко часова борба канала тръгна. Докато още бяхме там, от блока под който минаваше канала, дойде един човек и започна да се кара на клиента, който ни повика: „Защо си извикал хора да отпушат канала? Нали знаеш че сега ще се наводнят мазетата ни… пак ще го запуша… и много ядосан си тръгна“. Тогава майстора се обърна към клиента и го попита какво да правим? Клиентът му отговори: „с този човек си имам големи неприятности… и най добре е да го запушим…“. Майсторът го попита наистина ли това иска? Отговорът беше: „Да, ще си платя, както сме се уговорили но, запуши канала“. Майсторът изпълни молбата….                                                Когато си тръгна, засмя се и рече: от майстор по отпушване на канали, станах майстор по запушването им.

запушена тоалетнаДруга любопитна случка – Обаждат ни се от едно училище в София в квартал Овча купел, не че имат запушен канал, а че на някоя г-жа от персонала, мобилния телефон е попаднал в тоалетното клекало и е заминал. Телефонът е много скъп и ако можем да помогнем… Майсторът умислен пътуваше към училището и като пристигна поиска да му покажат тоалетното клекало. Като разбра че тоалетната не е на приземен етаж, успокои собственичката на телефона и каза, че след малко ще си го получи, но трябва добре да го подсуши преди да го пусне, дано да му няма нищо. Слезе на етажа под тоалетната, отвори ревизионния отвор на еската на тоалетната, бръкна вътре и извади телефона… радостта на собственичката бе голяма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *